Mediation

Mediation


Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Maas Mediation gaat als onafhankelijke bemiddelaar samen met u en de andere partij op zoek naar een oplossing voor een probleem. De oplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn.


Mediation in plaats van de rechter

Heeft u een probleem met een persoon of een organisatie waar u samen niet uitkomt? Dan kunt u kiezen voor mediation. Dit is vaak minder ingrijpend dan de stap naar de rechter. Ook kan mediation tijd en geld besparen. Bij mediation werkt u zelf aan een oplossing, maar krijgt u er deskundige hulp bij. Mediation heeft in meer dan de helft van de gevallen een geheel of gedeeltelijk goede afloop.


Wat doet een mediator?

De mediator is een specialist in het begeleiden van onderhandelingen. Deze oordeelt niet, maar helpt u om een oplossing te vinden. De mediator is onafhankelijk. Beide partijen moeten vertrouwen in hem hebben.


Afspraken mediation in overeenkomst

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten samen aan een oplossing willen werken. Iedereen die bij de mediation aanwezig is, moet vertrouwelijk omgaan met de inhoud van de onderhandelingen. De afspraken komen op papier te staan in een overeenkomst.


Kwaliteit en voorwaarden

De mediator moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Maas is ADR geregistreerd Mediator en 100% onafhankelijk. ADR practitioners voldoen aan de vereisten voor permanente opleiding, hebben ADR gedragsregels en vallen onder ADR klacht- & tuchtrecht. Voor meer informatie, klik hier.

Neem contact op als ik u kan helpen met een geschil, privé of zakelijk, dan help ik u graag om tot een oplossing te komen.

CONTACT

SOCIAL

Dierikweg 6

4436 RW Oudelande

T. 06-14496253

E. contact@maas-mediation-klachtenfunctionaris.nl

Maas Mediation Klachtenfuctionaris 2018